Recept za salatu od cikle

Posted by: on Jan 10, 2013 | No Comments

Salata od cikle je iznenađujuće ukusna.

Ova salata se sprema sa pečenom ciklom i servira se dok je cikla vruća. Malo neobično ali jako ukusno. Cikla se jednostavno ispeče i dodaje se miješanoj salati. Kozji sir dodatano obogaćuje ovu salatu. Dresing se izrađuje mješavinom, meda, senfa, luka, ulja i vinskog octa. Probajte ovaj recept i vrlo je moguće da če te se ugodno iznenaditi. Sretno :)

Sastojci:

Cikla 220g
Maslinovo ulje 1 žlica
Mješana zelena salata 100g
Kozji sir 30g
Orasi 20g

Dresing:
Med 15g
Vinski ocat 1 žlica
Senf 10g
Luk kozjak 20g
Sol i papr po želji
Ulje biljno 1 žlica

Priprema

Stavite ciklu da se peče u posudu za pečenje i prelijte sa malo maslinovog ulja. Ciklu pecite 60 minuta na temperaturi od 200°C. Nako što ste stavili ciklu peći, nastavite sa spravljanjem dresinga za salatu. Za dresing sitno narežite luk kozjak. U posudu za dresing dodajte sitno nasjeckani luk, soli,papra,  vinski ocat, senfa, meda i ulja. Sve dobro promiješajte, tako da dobijete konzistentni, gusti umak.

Sljedeći korak je pripremiti orah i kozji sir. Sitno nasjeckajte orahe i propržite u tavi nekoliko minuta, tako da dobijete fino propržene komade. Narežite kozji sir na komadiće srednje veličine.

Mješanu zelenu salatu stavite u tanjur za serviranje salate. Kada je cikla ispečena i dok je vruća, ogulite vanjsku koru. Narežite ciklu na komadiće srednje veličine. Zelenoj salati dodajte ciklu, orahe i kozji sir . Salati dodajte prethodno pripravljeni dresing. Specifičnost ove salate je da se servira sa toplom ciklom i toplim orasima.

Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.

Vrijeme pripreme: cca 60 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Pratite nas na Facebooku i Twitteru.

 

Leave a Reply