Recept za pizzu

Posted by: on Jan 6, 2013 | No Comments

Pizza, jedno od najprepoznatljivijih jela u svijetu. 

Ovaj recept za pizzu je autentičan, napravljen od nule, s domaćim sastojcima. Originalno tijesto za pizzu, sok od rajčice i nadjevi su posebno spremljeni. Prilikom prigotovljavanja ovog recepta, dakako možete neke od sastojaka već pripremljene kupiti (npr. sok od rajčice). Isprobajte ovaj recept s kojim ćete obradovati svoju obitelj i prijatelje u svakoj prilici.Sastojci:

Tijesto 200g

Nadjev:
Umak od rajčice 1dcl
Sira mozzarela 50g
Naribani sir 80g
Šampinjoni 40g
Kulen 25g
Kuhana sunka 50g
Masline 1-2 kom
Zapečeni češnjak 10g/1 česanj

Recept za tijesto za pizzu možete preuzeti ovdje.
Recept za umak od rajčice za pizzu možete preuzeti ovdje.
Recept za zaprženi češnjak možete preuzeti ovdje.

Razvlačenje tijesta 

Tijesto za pizzu je jednostavno izraditi i priprema skupa s dizanjem tijesta, ne traje više od 60 minuta. Nakon što se tijesto odmorilo i naraslo spremno je za pripremu pizze. Tijesto najprije razvučete valjkom a nakon toga rukama do željene veličine. Prije dodavanja nadijeva, tijesto može odstojati 10-tak minuta. Na tijesto ćete ravnomijerno rasporediti zaprženi česnjak, sok od rajčice, ribani sir, kuhanu šunku, kulen, gljive, mozzarella sir i masline, te sve malo popapriti.

Pečenje pizze

Da bi se pizza kvalitetno ispekla treba je peći kratko vrijeme na visokoj temperaturi. Izvorno, pizza se peče u posebnim pećima sa vatrom. No i obična kuhinjska pečnica može jako dobro poslužiti. U našem slučaju koristili smo posudu za pečenje pizze koja je rupičasta na dnu, tako da temperatura ravnomjerno dolazi na gornji i donji dio pizze. Za postizanje sličnog efekta moguće je koristiti kamenu podlogu. Kamena ili mramorna podloga se jednostavno, predhodno zagrije u pećnici  i nakon toga se dodaje pizza. Za ovaj recept pizza se peče 10 minuta na teperaturi od 200°C.

Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.

Vrijeme pripreme: cca 20 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Pratite nas na Facebooku i Twitteru.

Leave a Reply