Recept za lincere

Posted by: on Jan 6, 2013 | No Comments

Linceri su idealni kolačići za zimsku atmosferu. 

Linceri su tradicionalan desert u našim krajevima. Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu, a rezultati su fantastični. Tijesto se zamijesi od maslaca, brašna i žumanjka. Maslac kao ključni sastojak daje vrlo bogat okus ovom finom receptu. Za pripremu lincera potrebno Vam je svega jedan sat. Uživajte.

Sastojci:

Brašno (glatko) 300g
Šećer u prahu 100g
Maslac 200g
Žumanjak 1kom
Cimet
Pekmez

Priprema

Počnite sa tijestom. U posudu umijesite malo glatkog brašna i omekšani maslac. Dodajte ostatak brašna, malo cimeta, žumanjak, šećer u prahu. Počnite sa laganim miješanjem. Važno je da doboro integrirate sve sastojke i ne pretjerate s miješanjem. Tijesto je gotovo kada počnete osječati da se maslac topi pod prstima. Ostavite tijesto da se odmori tridesetak minuta.

Nakon što je tijesto odstojalo oko pola sata, rolom možete istanjiti pola tijesta do debljine od oko 1cm. Ako želite dobiti tradicionalan, prepoznatljiv oblik lincera, morat ćete koristi specijalan kalup. No oblik može biti bilo kakav tako da ako nemate kalup, slobodno oblikujte tijesto po volji.

Lincere pecite desetak minuta na 180°C, dobro je da ih ne prepečete. Nako što su linceri ispečeni, ohladite ih. Kada su ohlađeni, od lincera možete formirati male sendviče. Jednostavno spojite dva lincera voćnim pekmezom. Zadnji korak je da lagano pošećerite lincere. Oduševite svoje goste ovim jenostavnim ali jako ukusnim kolačima.

Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.

Vrijeme pripreme: cca 60 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Pratite nas na Facebooku i Twitteru.

 

Leave a Reply